152

Idag har jag varit hos Bm och vägt mig, tagit blodprov, kissprov, blodgruppering, matt sf-mått och lyssnat på lillfisens hjärthjud. Det kan ha varit det bästa jag gjort på länge. Underbar att höra hjärtat klappa och slå som aldrig förr!

Viktuppgång sedan start till v25: 4 kilo
Sf-mått: 23
Blodvärde 110/60
Hjärtljud: 152 i genomsnitt.

Jag har även bestämt mig för att bege mig till sthlm, min familj och mina vänner i morgon och stanna där några dagar. Inte lika roligt att åka hemifrån men man får se det posetivt istället, det blir dessto roligare att komma hem till min kärlek!

Jag håller även på att kolla upp lite möjligheter att göra ett 3D/4D ultraljud när jag ändå är där uppe på besök..
Mer om det lite senare ;)


Vecka 25

Nu är det bara 15 veckor kvar.. gud va jag längtar! Jag har även fått som håll längst sidan trotts att jag kanske satt still eller låg ner när det hände? Sen har jag även haft riktigt ont i magen, så ont att jag inte kan röra mig, och det har bara kommit när jag legat ner. När det händer så kan jag inte röra mig, inte vända på mig, knappt röra mina armar eller ben för så fort jag förflyttar magen lite lite så gör det så jävla ont. Det går själv klart bort, men jag måste ligga still i 10 min kanske innan det släpper. Vad kan det vara? Sammanddragningar eller va kan man kalla det?

Annars har jag verkligen en underbar graviditet, jag har inga problem förutom det med att jag får ont i bland, men det har kanske inträffat 3 ggr. och det är väl normalt, eller? Jag mår bra, och njuter av varje dag! sen är det klart att man har lite svårt att acceptera att kroppen blir större och kläderna allt tajtare.. mer andfådd, och tyngd på höfterna och neråt. men det är inget som stör mig utan jag njuter faktiskt av det!

Jag/Vi längtar så otroligt mycket efter våran lilla skatt!

Vecka 25

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, läs mer på våra infosidor.

Lånat från Gravid.se


Fredag

Äntligen fredag, som jag har längtat, som vanligt vill säga. Helt klart bästa dagen på hela vecka och det tror jag många med mig också tycker. Äntligen är det helg och man kan ha sovmorgon med hela familjen, jag, tobias, bebismagen och givetvis gucci! =) och sen bara spendera tid och kärlek på varandra och njuta av att vara. Jag låter som en riktgit liten mysfarmor.

Idag ska jag in till växjö och träffa min gamla skolkompis, och även rumskompis nästan, ska bli så mysigt. Det blir lite sushi-mys hemma hos henne. Det ska verkligen bli sååå kul! Saknar denna donnan !

Lägger upp en bild från igår och nu när jag fortfarande är i v24 eftersom jag varit lite seg med det.. För på söndag e jag trotts allt redan i v25.
Denna bilden längst ner är på mig (i svart) och Emma(i randigt) v24 VS v29 =)


110118Hittade en gammal bild på vårat hus, tror att den här bilden är från förra året.
Det ser så mkt mindre ut än vad det är.
Huset består av.
-2 sovrum
-2 st toaletter med dusch
-1 stort kök med öppenplanlösning mot vardagsrummet.
-1 st gillestuga/gästrum
-1 st gym
-1 st tvättstuga
-1st pannrum
-1st rum för veden
-1st litet rum för vin/mat så som potatis, lök mm

Så det är mkt större än va det ser ut, och det är inte en massa små rum utan alla rummen är ganska stora och allt har en väldigt bra planlösning.
Jag älskar vårat hus, vårat hem.

Jag lägger upp bilder på rummen en annan dag.


Det är frågan? ;)

Flicka eller pojke i magen?

Pojke i magen
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Summa: 6


Flicka i magen
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
(x) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Summa: 19

Vecka 24

Igår gick jag in i vecka 24 och bebis blir mer och mer aktiv och nu är jag så van vid alla sparkar och rörelser att jag inte ens tänker på dom. Ibland är det precis som att h*n vill att jag ska smeka tillbaka på magen så då får jag en extra hård spark så h*n försäkrar sig om att jag inte glömmt bort min lilla skatt där inne, när jag sen smeker tillbaka utanpå så blir sparkarna lugnare och tillsist avtar helt, antar på att h*n somnar.. =) Mysigt.
Känslan när man känner en spark upp vid naveln och sen några minuter senare nere vid byxlinningen är otroligt häftig, då inser man verkligen hur aktiv den är där inne.. eller så är det benen man känner uppe och armarna längre ner eller tvärtom. Otroligt mysig känsla är det iaf.

Vecka 24

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm,  långt mellan huvud och stjärt och ca 30 cm från topp till tå och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det stora chanser att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.Saab 9-3 sportcombi TDI

Bilen är faktiskt vårat första gemensamma köp, den köpte vi nästan precis en vecka innan vi fick veta att vi väntade våran Ängel. Nu hoppas jag verkligen att barnvagnen går in där bak, kan faktiskt tänka mig att det kan bli lit tajt! peppar,peppar!


Grattis


Stort Grattis Essy! Här har vi en bild på lilla Nora, äntligen är du här.
men tiden sen vi fick veta Essy och Simon skulle ha barn har verkligen sprungit iväg.
Känns som igår.
GRATTIS igen, när man ser henne så längtar jag så otroligt mkt efter min egen lilla Ängel.


Vagn

Den här veckan har verkligen sprungit iväg, snart är det helg igen, så skönt! Många har undrat vad det är för vagn som vi har köpt och då tänkte jag visa den här i bloggen.
Till vagnen är det både ligg/ - sittdel, sen köpte vi till skötväskan och åkpåsen som hörde till samma serie.
Vagnen är en Emmaljunga - Golden check.


Visst är den fin?! =)


vad har man annars vänner för?

Som jag skrev innan så är min kompis Essy inne på förlossning, och senast igår så hade hon sånna bekymmer om att hon inte hunnit köpa ett skötbord. Så jag ringde faktiskt på ett skötbord från blocket och tjejen som sålde det sa att det var i fint skick så nu ska jag snart åka iväg och köpa det till henne och lämna det i hennes lägenhet så hon blir glatt överraskad när hon kommer hem , men innan dess så ska jag plocka upp Zindie och hennes lilla prins Emanuel så dom får följa med!

Det som glädjer mig mest är det är exakt ett sånt skötbord som hon vill ha =)


Spänning

Alldelses nyss så fick jag veta att min vän Essy har blivit inkörd till förlossningen i natt kl.2, då va hon öppen 3 cm och hade 2 min mellan värkarna. Fast vad jag förstod det så hade hon inte öppnat sig mer ännu heller, men jag sitter med spänning och väntar på att få mer information =)
Det är så kul för hela dagen igår spenderade jag hemma hos Essy och vi gick ner på stan en sväng, handlade och tixade och trixade och då hade hon inga som helst känningar på en förlossning! Åh jag är så nervös och förväntandfull. Nu håller vi alla tummarna för att allt ska gå bra !

Jag och magen ligger fortfarande kvar i sängen och ska alldeles strax kliva upp, känns så skönt att fått sova hela nätterna nu igen, innan vaknade jag varje natt runt kl 01.30 och behövde kissa, men nu har äntligen vårat lilla hjärta förstott att mamma måste få sova, speciellt nu när hon äntligen blivit fri från sin hemska hosta =)


Graviditetsvecka 23

Igår gick vi in i graviditetsvecka 23, tiden går så otroligt långsamt för mig. Tycker alla andra vänner och bekanta bara sprutar ut ungar till höger och vänster, hehe, ursäkta utrycket! =)
Måste erkänna att tiden efter ultraljudet faktiskt har gått ganksa snabbt. Kanske är det för att våran bebis har börjat sparkat rejält mycket sedan dess och till och med så hårt så både pappa känner det och att magen rör sig när h*n leker där inne. Riktigt mysigt. H*n tycker verkligen om att röra sig när mamma vill vila, givetvis. =)

Jag har varti lite dålig på att ta magbilder men kan lägga upp en bild från v 20 så ska jag fixa en bild som stämmer in med rätt vecka lite senare idag.

Lite info från Gravid.se

Vecka 23

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Magen v 20, lite tråkigt med bristningarna som jag redan fått på magen, och det är jag faktiskt riktigt ledsen för. Men jag tycker faktiskt att det är värt det, eftersom att jag vet att jag får ett litet liv som är så mycket mer värt än om jag har några ynka bristningar på magen.
Vecka 20


Välkommen till min nya blogg

Jag måste först och främst tacka Jennie för hjälpen med bloggen och denna otroigt mysiga och varma header. Blev super nöjd och jag hoppas att den ska gå bättre en va min förra blogg på blogspot gjorde då den helt plötsligt hakade upp sig och slutade sammarbeta med mig. Än en gång tack, jag e otroligt tacksam! =)

RSS 2.0