Finaste

När vi var i sthlm på besök hos min familj så kom min mormor även ner från Norrland där hon bor.
Hon hade med sig en korg som både mamma, jag och mina bröder har legat i.. vet inte om även mormor har haft den.
Nu hade hon iaf gjort iordning den och satt en egenprägel på korgen och den är finare än någonsin!!I korgen så ligger även ett lapptäcke som min Älskade mormor har beställt från en
vännina till henne!
Allt e så underbart fint och jag längtar!


Vecka 34

Här har vi verkligen varit slappa med uppdateringen men jag får helt enkelt skylla på att vi varit på resande fot i några dagar. Har nämligen varit i sthlm och firat min lille bror som fyllt 18 år! Stora killen!

Vi mår annars jätte bra och jag har nog inget speciellt att berätta...

Info från gravid.se

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder. Läs mer om vad du bör tänka på när du köper amningskläder.


Ny dag , nya tag!!..

När jag vaknade upp idag kände jag bara vilken otroligt fin och underbar dag det va!
Idag åker vi nämligen upp till min hemstad och till min familj i stockholm. Som jag längtat!! Där uppe blir vi dock inte längre än till söndag men bättre än ingenting säger jag bara! =)

Innan vi kommer iväg så är det alltid mycket att göra, nu ska jag snart åka iväg med bilen till Verkstaden och felsöka den och kolla om det är glapp i en givare eller va felet nu kan vara. J**la bil! sen ska det packas och städas och fixa så allt e på topp när vi åker här ifrån, för det är det så mycket roligare att komma hem! :)

                                     Här kommer lilla bilen igen som har börja krångla nu!
Jag kommer knappt upp!!..

Jag kommer knappt upp ur sängen! Fy säger jag, har ett sånt tryck neråt och jag svettas som en gris!
Igår var jag hos Barnmorskan. Allt såg jätte bra ut och magen hade växt 3 cm men jag hade inte ökat ett kilo vilket jag är glad för :) Bebisen har ju varit fixerad sen v 27 men fortfarande ruckbar. Nu är den helt fixerat och har sjunkigt ännu längre ner och nu va det viktigt att jag lyssnar på kroppen och stannar upp om jag får ont. Nästa tid jag har jag om två veckor men vi fick redan vårat parkeringstillstång till förlossningen för hon vågade inte lova att den höll sig inne tills dess.. Så nu får jag verkligen ta det lungt. Vi vill ju gärna att bebisen stannar 3 veckor till. Sen är det helt fritt fram!

Sf-mått : 33 cm
Hjärtljud: 152 slag/minuten
Bra HB värde
Blodtrycket: 110/70

Riktigt gnäll inlägg
men det är inte kul när det ska trassla såhär!


Vecka 33

Nu går vi in i v 33, helt galet!!.. Jag kan knappt förstå att det bara är 7 veckor kvar till BF!
Tänk att jag snart är mamma och Tobias snart pappa! =) Vi blir då äntligen en hel familj, herre min gud säger jag bara! Jag tycker det går riktigt fort nu, känns som om man knappt hinner vänja sig vid en ny vecka tills det är dags för nästa! Tänk va fort det har gått, man är ändå gravid i 9 månader och när man säger 9 månader så låter det otroligt länge, nästan ett helt år tycker jag! men jag kan knappt förstå att dom snart har gått. Mindre än två månader kvar. I början av maj så börjar ett helt nytt kapitel i våra liv. Jag har alltid trott att jag är helt redo och tänkt mig själv som en helt klart blivande mamma trotts att jag inte ens var gravid. Men nu när allt kommer om kring och det verkligen är nära så undrar jag om jag är redo, herre gud, kan man ens vara redo att bli förälder eller är det en roll som man sakta men helt klart säkert växer in i? Jag är iaf otroligt glad att just jag fick den möjligheten att bli mamma och speciellt att jag får bli det tillsammans med min sambo som jag verkligen älskar. Det är inte alla som ens får den chansen så det är jag otroligt tacksam över!

Påtala om något helt annat så är det vårdagjämning idag, eller snarare ikväll. Så framöver så kommer dagarna vara längre och ljusare. och nästa söndag så får vi alla inte glömma att ställa fram klockan 1 timme ! =) Hoppas bara att det kan bli lite vår värme och lite sol nu som håller i sig, och ingen mer snö tack, det kan få vänta tills nästa vinter, och den hoppas jag verkligen dröjer ! Vet ni att vi snart haft " vinter" i ett halv år! Helt otroligt, det har inte hänt på hur många år som helst, så nu vill vi ha sommmar och värme ett bra tag framöver!!

Lite info från Gravid.se

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

Hemma hos oss, del 2Bilderna här ovan ligger huller om buller och detta är inte hela huset, och bilderna på köket är gamla för dom nya va så suddiga så dom ville jag inte lägga upp! =)


Hemma hos oss.

I mellan smärtan så ger jag mig på ett försök att lägga upp lite bilder från oss, och jag har absolut ingen värsting kamera och det framkommer verkligen i bilderna! Så ha lite överseende med det, och jag lovar att det ser bättre ut i verkligheten, får liksom inga bra färger och skärpan finns verkligen inte alls =)


Detta va barnrummet! Bilder på resten kommer sen, för jag blir så frustrerad när det gör så ont i magen att jag inte har ork mer. =(


Smärta .

Fy F*N va ont jag har i magen! Jag kan liksom inte röra mig! När det väl släpper och jag rör på mig så känns det inte så mkt, men sen när jag börjer mig eller ska sätta mig ner så gör det så J*VLA ont! Fy! Är det samandragningarna som börjat göra ont eller va kan det vara? Är det någon som vet? Jag har haft samandragningar innan men det har aldrig gjort ont... Om nån vet vad det kan vara eller vad jag kan göra för att det ska släppa så säg gärna till!


T.H


Vecka 32

Gud va irrirerad man blir när man har skrivit ett jätte långt inlägg och sen försvinner det bara? Har inte en anning om vad som hände?

Jaja, vi mår bra och jag känner verkligen hur jag fått tillbaka mitt vanliga jag! ;)
Hade en period där när lusten och orken för allting bara försvann, men nu känner jag mig på topp igen! :)

Här kommer lite info från Gravid.se  

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.


Världens bästa


Vecka 31

Hej! Jag har haft en riktig depp period och då har bloggen hamnat åt sidan, vilket inte är bra eftersom bloggen är för mig själv  samt min familj, så jag kan blicka tillbaka sen hur allt var under graviditeten och så. Nog om det nu! =)

I graviditeten mår jag hur bra som helst! Jag känner mig som en klump, klumpig och otymplig men jag har inga krämpor alls. Klart att man kan vara lite stel när jag reser mig om jag varit stilla länge men då är det bara att vagga igång så fungerar allt bra igen! Och sen kan det sräcka lite och strama i liggamenten och trycka på revbenen för nu är det trångt där inne, men absolut inget som är problem! =)

I måndags så vart jag hos Bm och tog lite tester, vägde, mätte, kände, klämde och lyssnade! Det va så mysigt! Allt såg jätte bra ut och Lillfisen låg fortfarande fixerad och låg och tröck med rumpan mot mina revben, så inte konstigt att det gör lite ont i vissa ställningar när jag sitter.

Sf-mått: 30 cm
Viktuppgång sedan start: +7 kilo
Hjärtljud: medel rund 138 slag
Blodtryck: 110/70

Så allt såg jätte bra ut och h*n va en riktig vilding där inne och sprakade på staven som Eva (min barnmorska) mätte hjärtljuden med!
Åh vi längtar så efter dig! Men därimot måste jag säga att jag blev lite avskrämd när jag såg "en unge i minuten"  i måndags, till och med så starkt att jag fick lite små panikångest attaker! :/ Usch, tårarana rann.

Lite info från gravid.se

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.


RSS 2.0