Vecka 37

Här ryker skrivandet kan man nästan säga!! Herregud vilken slappis jag är på att uppdatera bloggen! hahah vecka 37 gick vi in i, i söndags! ;)

Denna veckan som har varit har varit lite upp och ner. I torsdags så började det värka bak i ryggen och fortsatte fram i högra sidan av magen och sen stråla ner i högra benet, gjorde så himla ont att jag knappt kunde stå på benet och sen inte sova på hela natten nästan.. Så på fredagen vid 12 så ringde jag in till förlossningen för att kolla va det kunde vara med mitt ben och dom ville jag skulle komma in för att kolla så det inte va en propp i bener?! ;) haha en propp liksom? Men det va ingen propp, utan det va ischiasen som låg i kläm! Smärta vill jag lova er! Dom kände även mellan benen om jag va öppen och satte ctg, jag hade inte öppnat mig något men därimot så hade lillfisen sjunkigt ner så pass mycket att hon faktiskt kunde känna huvudet mellan mina ben!! :) Så nu är vi ute och promenerar så mycket vi kan för att få igång allt !

I måndags sen så var det dags för bm besök igen och det gick jätte bra :) När kom kände efter bebisens huvud så va den så långt ner att hon inte längre kan känna huvudet, utan bara hakan och halsen.. så hon trodde att vi bara skulle hinna ses en gång till innan det va dags.. men man vet ju aldrig, kan ju likaväl få gå två veckor över om jag har otur..

Sf-mått: 38 cm
Vikt sedan start: +11 kilo, för två veckor ssen va det +7 men har samlat så mycket vätska nu ;)
Hjärtljud: 145
blodtryck: 120/70


Info från Gravid.se

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Kommentarer
Postat av: Marie ♥ BF 26 juli

Tack så jätte mycket :) Och snart dags för eran lilla att titta ut, spännande :DHaha jo jag har märkt nu senaste veckan att det är nu de jobbiga börjar ;) Såg senast idag att fötterna har börjat bli lite svullna om kvällarna... Nåja, vad står man inte ut med för bebisens skull :)

2011-04-20 @ 21:45:12
URL: http://lifebymarie.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Ville bara önska Glad Påsk!

2011-04-23 @ 08:59:03
URL: http://mammacherie.blogg.se/

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Kommer tillbaka?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0