vart är värkarna?

Igår hos barnmorskan Eva så togs dom vanliga proverna, blodprov, urinprov och blodtryck!
Och givietvis så hade jag 2+ i äggvita igen och 130/90 i blodtryck och den ett lågt hb värde. Sen hade jag ökat 2 kilo i vätska på en vecka!

Så vi blev inskickade till förlossningen ytterligare en gång och där gjordes lite prover, ctg kurva m.m.
Det sattes även akupunktur på mig för att stimulera förlossningen men det gjorde bara ont tycker jag!
Allt såg bra ut på proverna sen och barnmorksan gjorde en hinnsvepning och kände om det hade hänt nått där nere.. och det hade det :) Nu är livmodertappen helt utplånad och jag va öppen ca 4 cm.. så nu är det bara värkarna vi väntar på?! Vart e dom??

Evig väntan på ett par värkar? Hallå?!


Hej hopp!

Tänkte mest bara titta in och berätta att det inte har kommit någon bebis ännu!

I fredags var vi hos min barnmorska Eva för att ta lite prover. Vi fick vila och sen togs urin prov och blodtryck!
Givetvis hade jag nu 2+ i äggvita och ett blodtryck på 140/90 så vi blev inskickade ytterligare en gång till förlossningen. Där gjordes ctg och det den visade att bebisen mådde bra och sen togs lite blodprover som visade bättre resultat än va jag hade på måndagen.
Efter det så skulle barnmorskan känna på mig där nere.. och jag va ÖPPEN! hela 3 cm och hade bara 2 cm av livmodertappen kvar. Men inga värkar. Jag blev ruggit glad att jag va öppen utan smärta! :) Hon sveptehinnor och rörde runt där nere för att få igång värkarna och sen fick vi åka hem om vi ville, men även stanna om vi vlle de. Men jag ville hem naturligtvis! :P
Väl påväg hem började värkarna komma och höll på väldigt oregelbundet men har avtagit nu i helgen... Drygt!
Så idag ska vi in till min barnmorska på koll och sen för att svepa hinnorna lite, det gör man för att stimulera så att kroppen ska släppa ifrån sig ett ämne som heter prostalgin så att värkarna kommer igång. Det säga att det är 75% chans att det fungerar om man är öppen och mjuk där nere, så vi får väl se om jag är den som har tur! :)

Återkommer sen när vi varit där!


4 och ½ år av svett, tårar, svek och bara ren & skär lycka och kärlek!

Jag älskar dig Tobias Håkansson, vi har gått igen eld och lågor för varnadra, offrat och ställt upp!
Allt vi gjort tillsammans har gjort oss starkare. Och allt vi gjort mot och med varandra har bara varit av ren kärlek, även om det sårat varandra just för stunden. Hade vi inte gått igenom allt som vi faktiskt gjort så hade vi inte varit där vi är idag.

Lyckligare än någonsin, trygga i varandra, omtänksamma, varma och kära i varandra. Och nu väntar vi på våran gemensamma kärlek. En liten bit av dig och en liten bit av mig, och den symboliserar verkligen våran starka kärlek till varandra. Våran bebis som skulle kommit den 15 maj och nu har vi gått över 4 dagar i väntan på h*n.

Tobias Håkansson, min bästavän, trygghet och stora kärlek!


Att boa?

Igår så storstädade jag hela huset, tvättade och gjorde alla sysslor som måste göras, så nu skiner det och luktar riktigt gott i alla hörn!
Jag möblerade faktiskt om också och tänkte visa hur det blev!

Så blev det, bilderna visar verkligen inte värmen som jag känner när jag ser det live ! ;)
hahah, jag blev iaf såå nöjd! :D


Magen

Här kommer lite bilder på magen. Ryckande färska vill jag lova! ;)

den "lilla magen", herregud vílken kula!
Jag skulle gissa på att jag gått upp 40 kilo , och kan verkligen inte tro att det bara är 14 kilo sedan start.
och då är massor av det vätska! Puh!
Snart e det iaf över och vi längtar!

Onsdag

Ordenation från läkaren på förlossningen är att ta den lugnt, men det är otroligt svårt när det kliar i fingrarna och jag bara vill ändra om lite hemma, så jobbigt kan den det väl inte vara tänkte jag? Men satan va trött jag är nu!! Puh!

Jag har verkligen storstädat i vart ända rum, dammat, torkat, dammsugit och moppat. Och som grädde på moset så ville jag möblera om lite i vardagsrummet..  Jag blev nöjd! Undra om det här med abstinensen på att möblera om, byta sängkläder var och varannan dag, ändra färger och byta plats på saker och ting har med att "den blivande mamman boar" ? ;) Nu får bebisen komma så jag lugnar ner mig! 

Nu väntar jag bara på att min fina ska komma hem från jobbet så vi kan laga mat.. börjar verkligen kurra ordentligt i magen snart!! ;)

Dagarna bara går!

Här har det hänt mycket, eller lite, beror helt på hur man ser på det hela!
I söndags så var vi i vecka 40+0, alltså dagen då vi beräknades att föda.. men ingen bebis där inte! :)
På måndagen sen så var jag på en vanlig kontroll hos Eva min barnmorska och där upptäkte hon att jag hade
2+ i äggvita i uriner och sen högt blodtryck, 140/95. Så jag blev akut inskickade till förlossningen och där gjorde dom ctg och tog prover. Eftersom det lutade åt havandeskap så ville läkaren att jag skulle stanna över natten på observation men det ville ju dessvärre inte jag , så på "egen risk" så åkte jag hem eftersom jag inte mådde dåligt eller så, och åkte sedan ner på tisdag morgonen till min barnmorska igen för att ta proverna igen.  Sagt och gjort, på tisdagen så hade jag 130/90 i blodtryck men bara 1+ i äggvita så läkaren på förlossnngen tyckte att vi skulle avvakta till fredag för att sen ta fler prover. Men om jag fick ont i huvudet eller några andra syntom så skulle jag åka in på en gång. Så nu är jag hemma och ska bara vila, men det e svårt när man inte är trött eller känner sig dålig..
Vill hålla igång så att våran lilla bebis vill titta ut så snart som möjligt!! :) vi har ju som sagt gått över 3 dagar nu..


Varning för vätskesamling !

Mina fötter är det äckligaste jag sett på länge.. När bebis är ute så ska jag unna mig en helkroppsmassage och sen en regäl kur för mina stackars fötter!!För det första så ser man inte skillnad på ben och fot, både benen och fötterna har massa vatten i sig,
sen går det väl inte att missa vatten samlingarna som bildats på tårna som blåsor? Otroligt ofrächa


No words neccecery!

Vecka 40, sista veckan!

Igår gick vi in i vecka 40!! Nu har vi bara veckan ut till vi är på Bf! Hoppas att vi inte hinner men troligtvis så vill bebis stanna kvar där inne ett tag till, mysigt för h*n men tråkigt för mamma och pappa här ute som längtar!! :) Kom ut till oss <3

Info från Gravid.se


Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.


Barnmorskan 2/5

I måndags var vi på kontroll hos barnmorskan. Allt såg bra ut och jag har ökat 3 kilo till men i bara vätska!! Herregud, jag e svullen! Har vätska i ansiktet, fötterna och i händerna! Efter vikten så kollade hon mitt blodtryck vilket låg ganska högt, och ville då ha ett urin prov också för att kolla äggviteämnena. Men tankte på att jag samlat så mycket vätska och högtblodtryck + att jag har 1+ i äggviteämnen så vill hon att jag ska komma in nu på fredag igen med morgonurinet för att utesluta att jag inte fått havandeskapsförgiftning. Om jag nu har det på fredag så får vi åka in och bli igångsatta. Det är ingen fara men samtidigt så vill jag ju att dte ska komma naturligt! :/

Hb: 137
Blodtryck: 135/95
Vikt: +13 kilo sedan start
Hjärtljud: 140
Sf-mått: 39 cm 
1+ i äggviteämne i urinet

Så tillbaka dit i morgon för närmare koll! Håll tummarna, annars blir det bebis i morgon!

Vecka 39

Vecka 39 är vi inne i nu och det gick vi in i söndags. Ingenting  har hänt på bebis fronten mer än lite förvärkar.

Info gravid.se

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.


RSS 2.0