Vecka 38

I söndags gick vi in i vecka 38.
På lördags kvällen hade jag ont i magen och viste inte riktigt va jkag skulle ta mig till med efter ett tag släppt det och sen va det inget mer. När vi sen vaknade på söndagen så kände jag nått konstigt där nere och gick på toaletten och ut kom den berömda slemproppen.. ;) Inte så fräscht!  Sen har allting flytit på med lite sammandragningar med inte mer än så..

info från Gravid.se

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.


Kommentarer
Postat av: Valeria<3 Snart är det min tur att bli mamma..

Ne det vibbrerar inte där nere, det bara låter.. Alltså det knäcker/knakar. Det bara låter, oftast i samband med mina förvärkar.

Menmen, det är nog ofarligt iaf..

Mina bristningar är gamla, det har inte uppkommit några under graviditeten.. =) Men tack för tipset!KRam

2011-04-26 @ 11:40:48
URL: http://valeriawikner.blogg.se/
Postat av: Cherie Mårtensson - I väntan på liten

Grattis till ny vecka :D

2011-04-26 @ 12:05:59
URL: http://mammacherie.blogg.se/

Skicka ditt meddelande här:

Ditt namn:
Kommer tillbaka?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Ditt meddelande:

Trackback
RSS 2.0